Connect

De technologische ontwikkelingen hebben de manier waarop 
Optimizing Touchpoint Managementconsumenten merken ervaren, veranderd. Er zijn nu talloze nieuwe manieren om te communiceren. Consumenten ervaren merken dan ook op meer manieren dan ooit tevoren, en elke ervaring heeft de potentie om hun houding en gedrag ten aanzien van een merk te veranderen.

Niet alle touchpoints zijn gelijk 

In de huidige omgeving hebben consumenten een steeds grotere invloed. Brand messaging wordt niet langer gecontroleerd door merken en is ook niet meer beperkt tot reclame. Het kan nu worden getweet, gepind, gepost en geliked. Maar niet alle touchpoints zijn gelijk – sommige touchpoints hebben een grotere impact dan andere. Bijvoorbeeld in de verschillende stadia van de Customer Journey


Paid Owned Earned media


De uitdaging voor marketeers

Hoewel het een enorme kans is voor merken om nauwere, meer betekenisvolle relaties met de consument tot stand te brengen, betekent de oneindig grote keuze een al even grote marketinguitdaging. 

Volgens een recent onderzoek erkent de meerderheid van de Nederlandse managers (95%) dat het belang van touchpointmanagement in de toekomst nog verder zal toenemen, terwijl slechts 7% het gevoel heeft dat de eigen aanpak bevredigend is. Met Connect biedt TNS een tool voor touchpointmanagement die deze kloof kan dichten. Connect helpt u uw touchpointplanning te optimaliseren.

Connect: wat is het?

Connect is een nieuwe touchpoint-analysetool, die een 360 graden blik biedt op de prestaties van uw merk over drie soorten touchpoints:
  • Paid media: reclame, sponsoring, productplacement, enz.
  • Owned media: winkels, productervaringen, website, enz. 
  • Earned media: gesprekken tussen mensen, mond-tot-mondreclame, enz.

Connect: hoe werkt het?

Connect meet de impact die de inzet van elk touchpoint heeft op de brand equity van uw merk. Om de resultaten in context te plaatsen, kunt u de prestaties van uw touchpoints benchmarken tegen die van concurrenten. Connect meet de prestaties van uw touchpoints dus altijd in context. 

Connect: wat levert het u op?

Connect beantwoordt vragen op drie niveaus: 

Performance Improvement
I. Prestaties: hoe presteert uw merk in alle touchpoints binnen de categorie?  
II. Verbetering: hoe kunt u de impact (en content) van elk touchpoint verbeteren? 
III. Optimalisatie: hoe kunt u de ROI van uw marketinguitgaven optimaliseren?

Connect identificeert de meest effectieve touchpoints voor uw merk waarmee u de ROI van uw media-uitgaven kunt vergroten. 

Add-on module: impact op sales

Connect is een model dat kan worden verrijkt met extra modules, zoals de 'sales' module. Deze module identificeert welke touchpoints de grootste bijdrage leveren aan de verkopen van uw merk. 
Het stelt u uiteindelijk in staat nog betere beslissingen te nemen over in welke mix van paid, owned en earned touchpoints u het beste kunt investeren.

Ook uw touchpoints effectiever in kunnen zetten? Neem dan contact op met:

Vincent KuijpersVincent Kuijpers Account Director
Expert Brand & Communication
t  (020) 5225 735
e  Vincent.Kuijpers@tns-nipo.com

 

Carola MijwaartCarola Mijwaart Senior Research Executive
Senior Research Executive
t  (020) 5225 912
e  Carola.Mijwaart@tns-nipo.com