Zo werkt In-the-Moment onderzoek

Met de nieuwe methode benaderen we bezoekers zonder tussenkomst van de museummedewerkers. Met In-the-Moment onderzoek sturen we een vragenlijst vlak nadat iemand op een bepaalde locatie is geweest. We kunnen dit doen door middel van verschillende technieken die in smartphones zijn ingebouwd. 

Banner.JPG

Location-based database

We hebben toegang tot een database van miljoenen consumenten die toestemming hebben gegeven om op specifieke locaties een aantal vragen te stellen. We weten van deze groep wanneer zij in een museum zijn en via de smartphone kunnen we vragen stellen over het bezoek. We doen dit door gebruik te maken van location-based technieken. Met deze onderzoekstechniek kunt u goed inzicht krijgen in bezoekersgroepen die u met de traditionele methodes vaak wat moeilijker kunt bereiken, zoals bezoekers jonger dan 45 jaar en toeristen. 

QR-codes

Voor kleinere musea levert het panel mogelijk te weinig respondenten op. Daarom krijgen musea ook een pakket met posters, flyers en ansichtkaarten waarop een QR-code staat. Hierdoor kunnen bezoekers ook meedoen met het onderzoek door de link in te typen in de internet browser of de QR code te scannen.

Ook meedoen met onze pilot? 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Inge. Zij kan je vertellen wat deze methode voor jouw museum of attractiepunt kan betekenen. 

Inge Huizenga
Research Manager Cultuur en Musea
T 020 5775 783
M 06 39 8395 28
E Inge.Huizenga@kantartns.com