Pilot bezoekersonderzoek - nieuwe stijl

Dit is een bijdrage van

een joint venture van NBTC en Kantar TNS       Lees verder

Het uitvoeren van goed bezoekersonderzoek is voor veel musea een grote uitdaging. De inzet van vrijwilligers en het verkrijgen van voldoende response blijkt steeds lastiger te realiseren. Veel musea vroegen ons om een alternatief voor de inzet van vrijwilligers bij de uitvoering van het onderzoek. Wij denken dat In-the-Moment onderzoek via de mobiele telefoon een oplossing kan zijn. We zijn daarom gestart met een pilot. 


Vier metingen - onderwerp(en) naar keuze
In deze nieuwe opzet voeren we 4 x per jaar een meting uit via de in-the-moment methode. De meting loopt door totdat een response van n = 100 is bereikt. Achtergrondvariabelen worden standaard uitgevraagd. Daarnaast kunt u per kwartaal zelf uw thema(s) kiezen. U kunt hiermee onderzoek doen tijdens speciale tentoonstellingen of events, maar u kunt er ook kiezen om de economische waarde van uw museum vast te stellen. Voor deze vorm van onderzoek hoeft uw museum zelf geen inspanning te leveren, uw medewerkers of vrijwilligers kunnen ingezet worden op andere taken. 

Op basis van onze huidige ervaringen met deze vorm van onderzoek verwachten we dat deze pilot interessant is voor musea met meer dan 50.000 bezoekers er jaar. Na het eerste kwartaal worden de eerste resultaten opgeleverd aan de deelnemende musea opgeleverd. Wilt u ook deelnemen aan deze pilot? U kunt ieder kwartaal instappen. Bekijk hier de tarieven voor deelname.

Wilt u deelnemen aan deze pilot?

Neem contact op met Inge of maak u interesse kenbaar via het registratieformulier.

Inge Huizenga
Research Manager Cultuur en Musea
T 020 5775 783
M 06 39 8395 28
E Inge.Huizenga@kantartns.com