Bezoekersonderzoek nieuwe stijl

Dit is een bijdrage van

een joint venture van NBTC en Kantar TNS       Lees verder

Wat iemand op een specifiek moment denkt of voelt is hij een dag later vaak alweer vergeten. Daarom zijn vragenlijsten waarin de beleving achteraf in kaart wordt gebracht, minder valide. De beleving en ervaringen in een museum zijn lastig te reproduceren als daar een week later naar wordt gevraagd. Gedragsonderzoek leert ons dat we beter inzicht krijgen in gedrag als we de beleving meten direct nadat een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsvonden.


Dataverzameling 'in the moment'

Traditioneel vragenlijstonderzoek is niet zo geschikt om de beleving op het moment zelf te meten. Onderzoek via mobiele devices (iPads of tablets of smartphones) is dan ook een sterke groeiende vorm van onderzoek. Vragenlijsten kunnen daarmee op locatie door respondenten worden ingevuld. Any time, any place. Kort op het moment (event), zodat de mening of beleving van een respondent nog acteel is.

Eventgedreven onderzoek door inzet van nieuwe technologie

Maar ... we weten vaak niet van te voren wie op welk moment of bij welke gebeurtenis aanwezig is. Dit kan vaak pas achteraf worden vastgesteld, maar dan is de ‘houdbaarheidsdatum’ van de beleving eigenlijk verlopen. Kantar heeft een methode in huis om precies op het juiste moment bij de juiste persoon te kunnen meten: geo-triggered surveys.

We kunnen diverse methoden inzetten om te weten waar mensen (die een opt-in hebben afgegeven) zich bevinden (WIFI, GPS, Bluetooth). Zodra bezoekers op een bepaalde locatie zijn, krijgen zij automatisch een vragenlijst toegestuurd. Zo meten we direct - in the moment - wat mensen in het museum of tijdens een event vinden en beleven. Zonder de inzet van museummedewerkers. Met de feedback kunt u direct aan de slag.


 

Wilt u ook bezoekersonderzoek nieuwe stijl in uw museum?

Neem vandaag nog contact op met :


Inge HuizingaLenneke Nieuwenhuizen

t 020 5225 556
Lenneke.Nieuwenhuizen@kantar.comInge HuizingaBart Koenen

t 020 5225 554
Bart.Koenen@kantar.com