SKO en Kantar Media/TNS winnen I-COM Award voor excellente data-integratie

Gepubliceerd: 22-04-2016

In de nacht van 19 op 20 april hebben SKO en Kantar Media/TNS de I-COM Data Creativity Award gewonnen in de categorie Video. De uitreiking vond plaats op het Gala Awards Dinner tijdens de I-COM Global Summit in Sevilla.

De internationale prijs is een erkenning voor de innovatieve, geavanceerde dataverzamelings- en productiesystemen die het SKO mogelijk maakt het complete online kijkgedrag in kaart te brengen.

De I-COM Data Creativity Awards worden uitgereikt aan de meest creatieve bedrijven en teams op het gebied van dataverzameling en -integratie.

Het team van SKO is heel gelukkig met de award.

Karin Pijnaker, Client Director SKO: ‘We zijn heel blij met deze prijs. SKO is dan ook een uniek onderzoek. Als eersten ter wereld brengen we met SKO het hele online content kijken in kaart. Zowel content die ook op de reguliere tv te zien is, als de online content van aanbieders als nu.nl en Sanoma. Daar zit de markt echt al heel lang op te wachten. Zowel adverteerders als de omroepen NPO, SBS en RTL vragen hier al jaren om. De volgende stap van SKO is het integreren van de kijkcijfers van online en reguliere tv.

SKO directeur Bas de Vos: ‘Deze prijs is een heel mooie waardering voor het omvangrijke onderzoeksproject dat in 2014 is gestart en als doel heeft het complete kijkgedrag in Nederland in kaart te brengen, offline én online. Het succes is te danken aan de volle inzet van het team bij SKO en Kantar Media/TNS en was zeker niet mogelijk zonder de intensieve support van alle publishers, BVA en PMA en natuurlijk alle betrokken suppliers.'

Meer informatie over de I-COM Data Creativity Awards 2016 is te vinden op www.i-com.org

SKO en Kantar Media/TNS zijn ook genomineerd voor een AMMA award. Voor de Hans du Chatinier-prijs, een AMMA voor bijzondere commerciële communicatieonderzoeken om precies te zijn. De uitreiking van de AMMA Awards vindt op 19 mei a.s. plaats in Theater Amsterdam.