60% Spaarders: banken houden vergoede spaarrente bewust laag

Gepubliceerd: 02-08-2011

Van de 6.3 miljoen sparende huishoudens vinden zes op de tien dat banken de spaarrente bewust laag houden. Dat is vervelend, want vier op de tien zijn van mening dat het inflatiepercentage hoger is dan de spaarrente. Dit blijkt uit recent onderzoek van TNS NIPO.

 

Volgens Adriaan Eecen, onderzoeksdirecteur Business & Finance bij TNS NIPO is dit het dilemma van veel spaarders: “Enerzijds hebben ze te maken met de lage rente in Nederland, anderzijds heerst er het gevoel dat door het inflatiepercentage het spaargeld steeds minder waard wordt.”

 

Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden 37.000 euro aan spaargeld. Dat veel huishoudens de rente te laag vinden en actief met hun spaargeld omgaan, blijkt uit het feit dat 1.1 miljoen huishoudens de afgelopen twaalf maanden met hun spaargeld van spaarrekening zijn veranderd.

 

Eecen: “Het veranderen van spaarrekening gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Gemiddeld geven de nieuwe spaarders het cijfer 7.8 voor het openen van een spaarrekening bij de nieuwe bank. Vier banken scoorden zelfs een acht of hoger. Een cijfer waar de banken trots op moeten zijn. Driekwart van de nieuwe spaarders zegt dan ook dat het openen van de spaarrekening boven verwachting ging.”

 
 

Bij verspreiding of publicatie graag de bron TNS NIPO gebruiken.

 

Voor meer informatie:

Adriaan Eecen

t 020 5225 922

adriaan.eecen@tns-nipo.com

 

Onderzoeksgegevens:

Onderzoeksnummer: G1611. Methode: TNS NIPObase CAWI. Het veldwerk heeft plaatsgevonden van eind mei tot begin juni. Steekproefgrootte: 2.225 financiële beslissers.