TNS NIPO genomineerd voor prestigieuze Hans du Chatinier prijs

Gepubliceerd: 19-04-2016

SKO en Kantar Media/TNS zijn genomineerd voor een AMMA Award. Om preciezer te zijn voor de Hans du Chatinier-prijs, een AMMA voor bijzondere commerciële communicatieonderzoeken. Naast SKO is ook Kinetic/BlowUP media genomineerd.
 
Voor deze prijs kunnen onderzoeksbureaus, reclame-, media- en communicatiebureaus onderzoeken insturen. TNS NIPO zond SKO in, omdat het een uniek onderzoek is. Er is al veel kijkonderzoek naar reguliere tv. Er is ook al veel onderzoek naar online. Maar met dit onderzoek brengen voor het eerst het complete online kijkgedrag in kaart.
 
Karin Pijnaker, Client Director SKO: ‘SKO is een uniek onderzoek. Dit vind je nergens ter wereld. We tracken het online content kijken. Zowel content die ook op de reguliere tv te zien is, als de online content van aanbieders als nu.nl en Sanoma. Daar zit de markt echt al heel lang op te wachten. Zowel adverteerders als de omroepen NPO, SBS en RTL vragen hier al jaren om.

Maar zelf vind ik het onderzoek ook uniek, omdat we zowel binnen als buiten TNS NIPO al onze krachten en kennis hebben gebundeld om dit mogelijk te maken. TNS heeft de klantcontacten en het (media)panel gebouwd in TNS NIPObase, Kantar Media (Spring) zorgt voor alle technische kennis en TNS Sifo (Zweden) beheert het panelmanagementsysteem.’
 
In 2013 won TNS NIPO de Hans du Chatinier-prijs al eens eerder met Mobile 360.
 
De uitreiking van de AMMA Awards vindt op 19 mei a.s. plaats in Theater Amsterdam. 
 

Meer informatie?

Machteld Gelderland
Persvoorlichter
t  020 5225 898
m  06 22447244
e  Machteld.Gelderland@tns-nipo.com