Vooraankondiging: Het humeur van ondernemend Nederland

Gepubliceerd: 30-08-2012

Met trots presenteren TNS NIPO en het Financieele Dagblad het maandelijkse TNS NIPO / FD Ondernemerspeil 

Het Financieele Dagblad en TNS NIPO hebben veel gemeen. Het FD  is de krant van ‘feiten in een tijd van retoriek’, een krant die wordt gelezen door de bestuurlijke en ondernemende elite van Nederland. TNS NIPO is het grootste marktonderzoekbureau van Nederland. TNS NIPO koppelt betrouwbaarheid en  onafhankelijkheid aan creativiteit en inzicht in trends. We weten wat er speelt in de markt en bij de overheid, en helpen onze klanten bij het nemen van strategische beslissingen. 

De samenwerking tussen TNS NIPO en het Financieele Dagblad heeft geresulteerd in een index die het humeur van ondernemend Nederland in kaart brengt . De index bestaat uit:
  • harde cijfers: omzet, winst, personeelsontwikkeling, etc.) en
  • beleving: welke verwachtingen hebben de ondernemers. Beleving werkt immers in grote mate door op de economische werkelijkheid van ondernemers.

Met behulp van de index bieden we inzicht in de ontwikkeling van het sentiment van ondernemers en daarmee geven we aan welke kant het opgaat met ondernemend Nederland.

De index wordt geconstrueerd door elke maand een steekproef van 1000 ondernemers te bevragen. Ondernemers krijgen daarnaast actuele vragen aangaande over economie, woningmarkt, pensioenmarkt, consumentenvertrouwen, politiek, etc voorgelegd.
 
Op maandag 3 september verschijnen de eerste resultaten in het FD. De eerste meting stond in het thema van de komende verkiezingen. Het Financieele Dagblad gaat de uitkomsten van het TNS NIPO / FD Ondernemerspeil maandelijks publiceren. 

Voor vragen over dit onderzoek kunt u terecht bij: Peter Kanne: 020 - 5225 924 of Tim de Beer: 020 - 5225 399