TNS en ACTISKU bieden marketeers nu 3D online virtual reality retailomgevingen

Gepubliceerd: 21-02-2012

TNS en ACTISKU gaan een exclusief samenwerkingsverband aan. ACTISKU is specialist op het gebied van 3D online virtual reality, en met de samenwerking breidt TNS haar aanbod op het gebied van retail- en shopperonderzoek uit naar 3D online omgevingen. Ook voor TNS NIPO, de Nederlandse vestiging van TNS, biedt dit volop nieuwe mogelijkheden. De samenwerking vormt een logische aanvulling op de al bestaande banden met Red Dot Square van Kantar in offline virtual reality. Dankzij de samenwerking kan TNS respondenten waar dan ook ter wereld, vanuit huis via internet laten winkelen in virtuele supermarktpaden. Dit biedt een snelle, flexibele en wereldwijd schaalbare benadering voor merken en retailers die nieuwe initiatieven willen onderzoeken op het gebied van verpakking, presentatie en point of sale.

 

Maurice Palmen, sectordirecteur Consumer TNS NIPO: ‘De samenwerking met ACTISKU maakt het shopperaanbod van TNS, als marktleider op het gebied van dit onderzoekgebied, compleet. We zijn nu in staat om een aantrekkelijke virtuele shopperomgeving te ontwikkelen, waarmee we, op een betrouwbare wijze, shoppergedrag kunnen voorspellen. De virtuele aanpak is kosten- en tijdsefficiënt en het stelt ons in staat om flexibeler verschillende scenario’s te testen. Dit is echt heel goed nieuws.’

 

TNS gebruikt de oplossing van ACTISKU voor het op maat creëren van virtuele winkelomgevingen in 3D die toegankelijk zijn via internet. Daardoor kunnen onderzoeksrespondenten thuis vanachter hun pc deelnemen aan gesimuleerde ‘shopping trips’. Het ACTISKU-systeem legt de activiteiten van de shopper tijdens zo’n trip vast, waarbij de gegevens van het aankoopgedrag worden geregistreerd. Die verwerkt TNS vervolgens met feedback van de respondent over de shoppingervaring. Dit geeft een uitvoerig beeld van de manier waarop de shopper op zijn omgeving reageert. Klanten kunnen een aantal verschillende scenario’s testen om te bepalen welke daarvan zal leiden tot de hoogste aankooptoename en de beste shopperpercepties, en daarmee tot een groei van het merk en de productsoort.

 

De samenwerking kwam tot stand in januari 2012 en de lancering van een nieuwe reeks Shopper Testing-oplossingen, momenteel nog in ontwikkeling, staat gepland voor de komende maanden.

 

Bij verspreiding of publicatie graag de bron TNS NIPO gebruiken.

Voor meer informatie:

Maurice Palmen

Sectordirecteur Consumer TNS NIPO

t 020 522 5501

e maurice.palmen@tns-nipo.com