Sneak preview TNS NIPO B2B Marketing Barometer 2011

Gepubliceerd: 07-03-2011

Auteur: Ingrid Archer (spotONvision)

Samen met B2B marketingbureau spotONvision, onderzocht TNS NIPO B2B marketing activiteiten in Nederland. Het is voor het eerst dat Nederlandse B2B marketeers werden ondervraagd en het onderzoek levert enkele interessante resultaten op. De resultaten worden gepresenteerd op 15 maart a.s. tijdens het B2B Marketing Forum. In een interview met RTL Nieuws presentatrice Hella Hueck onthult Reg van Steen, sector director Business en Finance en marketing manager bij TNS NIPO, enkele opvallende constateringen.

B2B marketing budgetten groeien. Vergeleken met vorig jaar is er zelfs een significante stijging in de bestedingen. Toch is B2B marketing nog lang niet zo groot als B2C marketing. Hier moet verandering in worden gebracht. Sommige bedrijven geven zelfs toe geen apart budget te hebben voor B2B marketing. Dergelijke antwoorden zul je niet krijgen van een B2C organisatie. We hebben dus nog een lange weg te gaan.

Weinig bedrijven die aan B2B marketing doen hebben een solide social media strategie opgesteld. Vergeleken met hun B2C-collega’s lopen de business-to-business marketeers flink achter.

Er zijn er enkelen die voorzichtig hun teen in het water steken maar er is zeker nog veel te winnen in B2B marketing.

Voor meer informatie over de B2B Marketing Barometer 2011 van TNS NIPO kunt u contact opnemen met Reg van Steen (tel: 020 522 5400). De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd tijdens het B2B Marketing Forum op 15 maart in de Westergasfabriek. Alle deelnemers krijgen een gratis exemplaar van de TNS NIPO B2B Marketing Barometer. Marketingfacts is mediapartner van het forum.