Silver Award voor TNS: Big Data analyse van politiek twitterlandschap in Zuid Afrika

Gepubliceerd: 27-08-2012

Kyle Findlay (TNS Global Brand Equity Centre) en Paul Oosterveld (TNS NIPO) hebben de Silver Award for Best Paper gewonnen op de South African Market Research Association Conference 2012.  Het betreft een innovatieve analyse naar het politieke twitterlandschap in Zuid Afrika. De paper bevat een case study waarin de Twitter-netwerken van Helen Zille en Jacob Zuma worden vergeleken. 
 
Met de paper willen Findlay en Oosterveld aantonen dat voor scherpzinnige analisten met technische skills een wereld aan informatie vrij beschikbaar is. Een uniek inzicht in de gedachten en gevoelens van de online wereld. Relevant voor onderzoekers en hun klanten. Om de waarde van dit type data aan te tonen, wordt in de paper een politieke casus uitgewerkt waarbij zogenoemde big data- analyses zijn uitgevoerd.  

Er is bewust gekozen voor Twitter, omdat dit een openbaar platform is waar gebruikers hun gedachten en content wereldwijd met elkaar delen in 140 karakters. Met meer dan 140 miljoen gebruikers die dagelijks meer dan 340 miljoen tweets schrijven (Twitter Team, 2012), biedt Twitter unieke inzichten voor iedereen die wil begrijpen welke onderwerpen leven in de samenleving.

Download hier de paper: Adventures in Big Data Land: Mapping the South African Political Twittersphere

Meer informatie: 
Paul Oosterveld, Consultant Models & Methods
Bel: 020- 5225 480 of mail naar Paul.Oosterveld@tns-nipo.com