Grootste B2B marketinguitdaging in 2012: nieuwe klanten werven

Gepubliceerd: 20-03-2012

TNS NIPO B2B Marketing Barometer: B2B marketeers hebben te maken met traditionele uitdagingen in digitaal tijdperk

 

Nieuwe klanten winnen en het vergroten van de naamsbekendheid zijn in 2012 nog steeds de belangrijkste uitdagingen voor de Nederlandse B2B marketeer. Dat blijkt uit de tweede B2B Marketing Barometer van spotONvision en TNS NIPO, die vandaag werd gepresenteerd tijdens het B2B Marketing Forum in Amsterdam.

 

Reg van Steen, Sectordirecteur TNS NIPO: ‘Met deze tweede barometer kan iedere B2B marketeer zich nu echt spiegelen aan een collega-professional. Wij dachten dat marketeers digitale marketingtechnieken als voornaamste uitdaging zouden zien. Nu blijkt dat de digitale ontwikkeling nog steeds ondergeschikt is aan de traditionele uitdagingen waar marketeers voor staan.’

 

Deze tweede editie van de B2B Marketing Barometer, waarin onderzoek wordt gedaan naar de trends in B2B marketing, liet verder zien dat 28 procent van het budget naar online marketingmiddelen gaat. B2B marketeers investeren inmiddels evenveel in de website(s) van hun organisatie als in vakbeurzen, wat traditioneel altijd de grootste uitgavenpost was.

 

Waar een jaar geleden slechts 40 procent zich verdiepte in social media, is dat inmiddels gestegen naar 58 procent. Bij het inzetten van social media is de B2B marketeer vooral uit op het leggen van contact met de doelgroep. Daarnaast is contentmarketing in opkomst, en maar liefst een kwart van de ondervraagde marketeers biedt inmiddels via YouTube videocontent aan.

 

De TNS NIPO B2B Marketing Barometer 2012 is gebaseerd op onderzoek onder 246 professionals die verantwoordelijk zijn voor het marketing-, sales- en/of communicatiebeleid in een B2B-organisatie.

 

Het volledige rapport kan hier gratis worden gedownload.

 

Meer informatie?
Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met
Reg van Steen via (020) 5225 400
of mail naar 
reg.van.steen@tns-nipo.com


Over spotONvision
spotONvision is een online B2B marketing- en communicatiebureau dat klanten helpt met hun out-of-the-box marketing. Het is onze passie te helpen om een marketinginvestering om te zetten in een tastbaar resultaat. Praktisch en hands-on, spotONvision is expert op meerdere terreinen, van social media tot online video en contentmarketing. Bovendien streeft spotONvision er naar om B2B-marketeers met elkaar in contact te brengen door het organiseren van webinars, master classes en het jaarlijkse B2B Marketing Forum.


www.spotonvision.com

twitter: @spotonvision

 


Over TNS NIPO

TNS NIPO neemt sinds jaar en dag een leidende positie in op de markt van marketingonderzoek. Wij slagen er voortdurend in om goed in te spelen op veranderende behoeften van afnemers. Productontwikkeling speelt hierbij een belangrijke rol. Zo kwamen we in de afgelopen jaren met succesvolle introducties op terreinen als innovatie, online shopper gedrag, MVO, positionering en kwalitatief onderzoek. Onze belangrijkste troef is echter de kwaliteit en inzet van onze medewerkers. Zij vervullen dagelijks de groeiende behoefte aan inzicht, interpretatie en advies. Daarom hebt u bij TNS NIPO te maken met professionals die expert zijn in een specifieke branche zoals B2B, Finance, FMCG, Automotive of Telecom. Onze professionals voelen zich persoonlijk betrokken bij de klanten en organisaties die zij bedienen, delen met hen hun visie en adviseren over het te voeren (marketing)beleid.

 

twitter: @tns_nipo