NewYork.nl winnaar Facebook Community van het Jaar Award

Gepubliceerd: 26-03-2012


NewYork.nl is de winnaar van de Facebook Community van het Jaar Award en mag zich daarom een jaar lang Facebook Community van het Jaar noemen. TNS NIPO en Emerce reikten de prijs vandaag uit tijdens een feestelijke afsluiting van dag één van het event Digital Marketing Live!, dat wordt gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Bram van Schaik, sectordirecteur TNS NIPO: ‘NewYork.nl is erin geslaagd een hechte community op te bouwen met een duidelijk verbindende factor.’ Basis voor de uitslag was het unieke TNS NIPO Facebookonderzoek, waaraan in februari 160 communities meededen.

 

Bram van Schaik: ‘Newyork.nl heeft de hoogste Facebook Community Index score behaald: 89. Deze index is onze nieuwe metric die de relatie met je fans meet. Deze pagina heeft een duidelijke bindende factor: de stad New York. Dit is heel goed ingevuld in de content die we op de pagina tegenkomen. Het is dan ook niet verrassend dat deze pagina het allerhoogste scoort op content. Deze content wordt door de fans niet alleen hoog gewaardeerd, maar zet ook daadwerkelijk aan tot interactie (gisteren nog stond de ‘praten over’-teller op ruim 1000 van de 7000 fans van het merk). Ook op interactie wordt deze pagina als hoogste gewaardeerd in het onderzoek. Al met al is het een voorbeeld van een succesvolle community en een terechte winnaar!’

 

De top 10:
1. NewYork.nl

2. Poppy's Parade
3. Gardafriends
4. Alfa Romeo Nederland
5. FC Twente
6. Jägermeister Nederland
7. Hart van Nederland
8. Rimmel London Nederland
9. Neckermann Reizen
10. Eva
 

 

De 160 communities die aan het onderzoek meededen, hebben gezamenlijk 19.626.884 fans op Facebook. Tijdens het onderzoek stond de teller voor ‘praten over’ de communities op 580.960 fans. Het onderzoek vond plaats in de maand februari. De uitreiking vond plaats op 21 maart tijdens de Digital Marketing Live dagen van Emerce. Het onderzoek heeft een aantal interessante learnings opgeleverd over het engaged krijgen van fans.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram van Schaik, t 020 5225 499 en e Bram.van.Schaik@tns-nipo.com.