Schuif aan bij Round Table dinner voor business leaders Finance op 13 september

Gepubliceerd: 03-08-2012

Veel bedrijven nemen maatregelen in deze moeilijke economische omstandigheden. Ze halen de kaasschaaf langs de kosten en verwachten dat werknemers meer doen met minder. De marktomstandigheden waarmee financiële dienstverleners op dit moment te maken hebben, zijn echter zonder precedent. Een korte-termijn-aanpak is niet genoeg.

Hoe zeker kun je zijn in onzekere tijden?

TNS NIPO en PA Consulting Group hebben een aantal interviews gehouden met business leaders in de  Nederlandse financiële sector. Graag nodigen wij u uit voor het ronde-tafel-diner Daring to be certain in an uncertain market. Op 13 september a.s. Samen met de business leaders die we hebben ondervraagd en de experts van PA Consulting Group gaat TNS NIPO tijdens deze bijeenkomst in op de marktomstandigheden waarmee we te maken hebben.

We discussiëren over de vraag hoe we op een andere manier kunnen reageren op deze bijzondere omstandigheden. Dit tegen de achtergrond van de tweedekamerverkiezingen op 12 september.
 
Ook te gast is Engelsman Mark Thomas, PA’s global expert in business in onzekere tijden. Hij is de auteur van het rapport Managing Uncertainty: navigating the minefield dat in september verschijnt, inclusief een artikel in The Economist.
 
Dé vraagstukken
In het onderzoek hebben we gevraagd wat de brandende vragen zijn die business leaders aan de orde zouden willen stellen. Dat zijn:
  • Regelgeving: De middelen en aandacht van bedrijven in de financiële sector gaan meer en meer naar regelgeving. Er is minder tijd en aandacht voor strategische, macro-economische vraagstukken. Financiële instellingen hebben minder tijd om ondernemend te zijn en originele oplossingen te vinden voor de nieuwe uitdagingen waarvoor zij staan. 
  • Kostenbesparing: De meeste van onze gesprekspartners zijn het erover eens dat besparen op kosten een noodzakelijke stap is geweest. Maar wat zijn de volgende stappen? Hoe ontwikkel je een kostenbewuste bedrijfscultuur in een sector waar kostenbewustzijn nooit het hoogste goed was?                                                                                                                   
  • Binding en loyaliteit van klanten: Hoe kunnen we van de crisis een kans maken door in te spelen op trends en ontwikkelingen in de markt en de loyaliteit van klanten te versterken?
 
Algemene informatie over het diner:
Datum: donderdag 13 september
Tijd: 17.00 - 21.00 uur
Locatie: Eye, het nieuwe filmmuseum aan het IJ in Amsterdam

Aanmelden 
De toegang is gratis, maar deelname is alleen mogelijk voor senior managers die werkzaam zijn in de financiële sector. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus weest u er snel bij.
U kunt zich aanmelden door een mail met daarin kort uw gegevens te sturen naar esmeralda.wijenberg@tns-nipo.com 
 
Eerst meer weten?
Voor meer informatie staan wij u natuurlijk graag persoonlijk te woord. mark.schipper@tns-nipo.com (m 06 811 00788)raoul.schildmeijer@tns-nipo.com (t 020 5225 976)
 
We hopen u op 13 september te mogen ontvangen. Het belooft een levendig en leerzaam debat te worden!