In samenwerking met Wageningen UR: Sparkling at Sixty

Gepubliceerd: 17-07-2015

Samenwerkingspartners TNS NIPO en Wageneningen UR organiseren op 1 oktober - ouderendg - een bijzonder event: Sparkling at Sixty. 

De komende jaren bereiken babyboomers een leeftijd die vroeger ‘achter de geraniums ‘ betekende. Het aantal 65-plussers groeit naar 4,6 miljoen in 2040 (CBS). Veelal hebben ze een koophuis, volwassen kinderen, zijn ze nog volop actief en hebben flink wat te besteden. Er zijn volop kansen om op deze doelgroep in te spelen, maar in de praktijk gebeurt dat nog weinig. Producten specifiek gericht op de ouderenmarkt slaan in de praktijk vaak niet aan. Het bedienen van dit marktsegment vraagt om een zorgvuldige en goedoverwogen aanpak zoals ook te lezen is in het rapport Babyboomers aan tafel van ABN AMRO.

De vergrijzing is een grote uitdaging voor de samenleving, óók voor de foodsector. Deze zogenaamde babyboomgeneratie gaat de supermarkt steeds meer domineren. Het is een groep die te oud is om voor een vitale veertiger door te gaan en te jong voor het verzorgingstehuis. Om deze groep, onder wie een groeiend aantal alleenstaanden, goed te kunnen bedienen, is het nodig dat retailers en producenten de handen ineenslaan.


Met het event Sparkling at Sixty willen TNS NIPO en Wageningen UR ondernemers, onderzoekers, retailers en food fabrikanten diepere inzichten in deze doelgroep te verschaffen. Zodat meer oog komt voor de kansen die dit 'rijke' segment te bieden heeft.

Wilt u bij dit event aanwezig zijn? U kunt zich nu al aanmelden