Het moment waarop bankieren weer persoonlijk wordt

Gepubliceerd: 05-09-2017

Banken beseffen als geen ander dat ze over een ongekende rijkdom aan klantdata beschikken. Branches als FMCG, durables, energie en zelfs telecom zijn er jaloers op. En terecht. Maar hoe zet je deze goudmijn aan klantdata om in succesvolle proposities en een betere klantbeleving? Er zijn op dit vlak al successen te melden.


Wanneer-bankieren-weer-persoonlijk-wordt
 

Kantar TNS bedient wereldwijd tal van banken en dat geeft ons de bevoorrechte positie dat we onze Nederlandse relaties kunnen inspireren met toepassingen die elders in de wereld ontwikkeld zijn. Dit artikel brengt u voorbeelden uit Australië (Westpac), de UK (NatWest) en Zuid-Afrika (Capitec).

Optimaliseer de klantreis
Banken kunnen hun positie op de retailmarkt versterken door optimaal in te spelen op frictiemomenten in de customer journey. En hun verbeterde propositie met veel communicatie te ondersteunen. NatWest Bank in de UK, onderdeel van RBS, is daar een fraai voorbeeld van. Deze bank heeft de filosofie “We are what we do” omarmd omdat het realiseerde dat merkbeleving in belangrijke mate bepaald wordt door de laatste ervaring van een klant met de bank. Om die ervaring te optimaliseren hebben ze de mobile cash facility mogelijk gemaakt: geld pinnen zonder bankpas maar met je smartphone, want die heb je immers altijd bij je. Dat hebben ze met de volgende commercial geïntroduceerd:Mobile cash is op zich niet uniek in de wereld (sterker nog, mobile cash met een QR code is mogelijk nog handiger en sneller). Het gaat er hier evenwel om dat NatWest erin slaagde om zich nadrukkelijk te positioneren als een bank die oog heeft voor een herkenbare frictie én daar een oplossing voor heeft. Je hoeft dus écht niet de eerste ter wereld te zijn om een frictie op te lossen en je merk te versterken.

Op welke manieren weten de banken Westpac en Capitec hun klanten beter te bedienen? 

Vul het formulier in om het volledige artikel te downloaden.

Ja, informeer mij over Kantar events en webinars
Ja, hou mij op de hoogte van algemeen nieuws, introducties etc van Kantar.

Meer weten over onze visie en oplossingen voor finance? Neem contact op met:

Reg van Steen senior client directorReg van Steen
Senior Client Director
e  Reg.van.Steen@kantar.com
t  06 308 300 79

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van onderzoek in de Finance?

Meldt u dan nu aan voor de Kantar TNS Nieuwsbrief.