Het moment dat een app je autosleutel is

Gepubliceerd: 14-08-2017

Je trekt de voordeur dicht en stapt in een Uber naar het vliegveld voor een weekendje Rome. Daar aangekomen stap je in de Car2Go die je met de app hebt gereserveerd om zelf van vliegveld naar je hotel te rijden. 

millenials-hebben-steeds-minder-behoefte-aan-het-bezitten-van-een-auto.png

De ‘on-demand’ economie heeft het concept mobiliteit compleet veranderd. Dit is duidelijk te zien aan de groei van diensten zoals Uber, Car2Go of BlaBlaCar. Uit onze Mobility studie blijkt dat ruim 75% van de stedelingen apps gebruiken om hun mobiliteit en reis te organiseren. Hoe kunnen automerken inspelen op de momenten die ertoe doen?

Waar vroeger veiligheid, snelheid of luxe belangrijke kenmerken van een auto waren is er met connectivity een belangrijke pijler bij gekomen. Zeker millenials kunnen al bijna niet meer zonder. Ford speelt hier effectief op in met de FordPass. Een app voor Ford-eigenaren – maar ook niet-eigenaren – waarmee parkeerplaatsen kunnen worden gereserveerd, het delen van een Ford auto mogelijk wordt en andere vormen van mobiliteit kunnen worden betaald.

Apps zoals de FordPass bieden automerken ook de kans om een relatie op te bouwen met een (jongere) doelgroep die normaal pas later aan het kopen van een auto zou beginnen.

Welke automerken weten nog meer het verschil te maken? Vul het formulier in om het artikel te downloaden.

Ja, informeer mij over Kantar events en webinars
Ja, hou mij op de hoogte van algemeen nieuws, introducties etc van Kantar.

Meer weten over onze oplossingen voor automotive onderzoek?

Vincent Groen
Director Automotive & lid TNS Automotive Global Steering Committee

m  06 536 45 871
vincent.groen@kantartns.com