Grote behoefte aan persoonlijk contact in B2B

Gepubliceerd: 18-03-2016

Op 17 maart presenteerde Linda Cornelissen op B2B Marketing Forum onze bevindingen uit de studie naar Klantcontact in B2B. Ieder jaar voeren SpotONvision en TNS NIPO een benchmarkstudie uit naar een relevant B2B-thema. De highlights uit het rapport zijn nu gratis te downloaden.

Dit jaar hebben we grootschalig onderzoek uitgevoerd onder bedrijven over klantcontact met hun zakelijke leveranciers. 

Linda Cornelissen: “We benchmarkten het klantcontact tussen verschillende branches. We onderzochten hoe vaak leveranciers contact hebben met hun klanten, via welk kanaal en of ze een vaste of wisselende contactpersoon hebben. Ook vroegen we welke contactbehoefte de leveranciers eigenlijk hebben en welk kanaal hun voorkeur heeft.”

Uit het onderzoek kwamen enkele opvallende conclusies naar voren. Een vast klantenteam is bijvoorbeeld een goed alternatief voor één contactpersoon. Daarnaast ontpopt live chat zich als een heel belangrijk voorkeurskanaal voor zakelijk contact. Tevens blijkt dat een derde van de afnemers van zakelijke diensten bereid is meer te betalen voor (meer) persoonlijk contact. Vooral bij contact met leveranciers van hard- of software en bij telecomleveranciers is dat het geval. 

De highlights van het onderzoek 'Klantcontact in B2B' kunt u nu downloaden.
 
De resultaten van dit onderzoek werden tijdens het B2B Marketing Forum gepresenteerd door onze expert consultant Linda Cornelissen. Ze adviseert zakelijke en financiële dienstverleners over marketing & communicatie strategie, (her)positionering of klantsegmentatie.