De virtuele versus de echte medewerker: the battle!

Gepubliceerd: 13-04-2012

De virtuele medewerker begint de echte medewerker steeds meer te verdringen in de dagelijkse interactie tussen klant en bedrijf. En dit blijft niet beperkt tot het informatie- en oriëntatieproces alleen.

Ook in servicevragen zien we de virtuele medewerker terug, al dan niet in ‘chatbotgedaante’. We zien zelfs al voorbeelden van verkoopgesprekken die worden gevoerd met virtuele medewerkers. De ervaringen met de virtuele medewerker lijken vooralsnog niet slecht. Maar hoe zal die ontwikkeling zich voortzetten?

De voortschrijdende technologie zal de virtuele medewerker alleen maar beter maken. Maar zal een virtuele medewerker het persoonlijke contact met een echte medewerker helemaal kunnen vervangen? De echte medewerker is ook nog niet op de top van zijn kunnen. We zien dat de positieve effecten van een plezierige, persoonlijke interactie met een echte medewerker (hostmanship) tot een grote advocacy kunnen leiden.

Meer weten over Customer Experience en customer centricity?
Kom op 10 mei a.s. naar de Customer Centric DNA Awards.
Of neem vrijblijvend contact op met Eric.Sondervan@tns-nipo.com (020 5225 720) of Olga.ter.Voert@tns-nipo.com (020 5225 374).