Bemiddelaars hypotheken krijgen een ruime voldoende

Gepubliceerd: 15-08-2011

De tevredenheid van alle mensen die in contact komen met een hypotheekbemiddelaar is licht gestegen naar een 7,4 (was 7,3). Het meest tevreden zijn mensen over de onafhankelijke adviseur zoals het assurantiekantoor dat een cijfer 7,6 krijgt. De hypotheekwinkels krijgen gemiddeld een cijfer 7,4. De banken die vaak alleen hun eigen hypotheek verkopen, krijgen het cijfer 7,2.

 

Adriaan Eecen onderzoeksdirecteur Business & Finance bij TNS NIPO is tevreden over dit cijfer. Ondanks de zware druk op de huizenmarkt, blijven de mensen tevreden over de bemiddelaar. Eecen wijst op een paar zaken die zorgen voor een stijging van de tevredenheid:

1. De krimpende markt van hypotheken zorgt er voor dat iedereen zijn uiterste best doet voor de klant.

2. Banken hebben de reorganisaties en de klap van de kredietcrisis achter zich gelaten en stellen de klant weer centraal.

 

Als de consument niet tevreden is over de bemiddelaar dan komt dat aldus Eecen vaak door:

  • gebrekkige informatie in de offerte of in het gesprek
  • geen klik met de adviseur
  • onvoldoende maatwerk en gebrek aan flexibiliteit
  • de rente is in de ogen van de klant te hoog

 

Gemiddeld gaat de hypotheekafsluiter/oriënteerder bij twee tot drie bemiddelaars langs voor informatie. Als men dan tot een hypotheekofferte komt dan worden gemiddeld twee offertes aangevraagd.


Bij verspreiding of publicatie graag de bron TNS NIPO gebruiken.

  

Voor meer informatie:

Adriaan Eecen

TNS NIPO

t  06 53410193

adriaan.eecen@tns-nipo.com

 

Onderzoeksgegevens:

Onderzoeksnummer: G1423. Methode: TNS NIPObase CAWI. Het veldwerk heeft plaatsgevonden in mei. Steekproefgrootte omvatte 1.898 financiële beslissers die een hypotheek afsloten of zich oriënteerden op een hypotheek.