Job van den Berg

Kenniscentrum

Job van den Berg op Twitter

Job_vanden_Berg Kantar introduceert Analytics Practice: nu nog beter inzicht in consumentengedrag. https://t.co/e28CSjGxaO https://t.co/xTUh8b4opH - 204 dagen geleden
Job_vanden_Berg Consumentengedrag nu nog beter te voorspellen. Kantar introduceert #analytics practice: https://t.co/wRiBaDh04q https://t.co/SR0hQOFvVY - 213 dagen geleden
Job_vanden_Berg Op 15 maart zal @Job_vanden_Berg samen met Lejo Duivenvoorde de sessie 'Manage the moments of truth' geven op de… https://t.co/ZNVtXe799f - 288 dagen geleden
Client and Innovation Director

verantwoordelijk voor het aanjagen van innovatie binnen Kantar. Zijn doel: betere inzichten leveren aan opdrachtgevers voor hun (groei)strategie door de inzet van proximity technologie and IoT toepassingen.

Telefoon: 06 203 86 255
 
 

Seminars en events


'Manage the moments of truth' met Data Analytics was de case die Job presenteerde tijdens de expertmeeting big en small data van de KSF.  Van deze actieve sessie is een verslag gemaakt.
Als preview voor Job zijn 'Manage the moments of truth' presentatie op Smart Data Retail seminar (donderdag 17 mei) werd hij geïnterviewd.
Zijn advies? Optimaliseer jouw moments of truth.Als retailer kun je het verschil maken op de momenten die er voor de klant écht toe doen, de moments of truth. Job laat tijdens Emerce Retail 2018 zien hoe Kantar met een innovatieve methode bedrijven helpt aan de hand van actuele cases. 


Tech Live! is hét nieuwe event van Emerce over de nieuwste technologie en succesvolle toepassingen ervan in business en marketing. Job stond op 30 mei 2017 on stage om je een deep dive te geven in verschillende proximity en IoT technieken.Op 2 februari 2017 presenteerde Job samen met Gerard van Kesteren van CROW op het MIE 2017 de case 'Find the moments that matter most'. Een drukke bus als het regent. Zulke ‘moments’ beïnvloeden de Customer Experience. Provincie Utrecht, CROW en Kantar TNS gebruiken location-based technieken om reizigers op het juiste moment te ondervragen.

Job was genomineerd voor een MOAward in de categorie Bureauonderzoeker van het Jaar 2016

De MOAwards worden uitgereikt aan onderzoekers en onderzoekbureaus, die zich in het afgelopen jaar op één of andere wijze in positieve zin hebben onderscheiden op het gebied van marktonderzoek en marketing intelligence.


Job is onlangs geïnterviewd over het effect van pop-up stores. Wat zijn mening is komt u via dit filmpje te weten. Op 00.50 komt Job aan het woord. Lees ook zijn interview op nu.nl of luister zijn interview op Radio 1 terug.
 De laatste jaren neemt WhatsApp een steeds centralere plek in binnen de klantcontactstrategie van organisaties. Kantar TNS deed uitgebreid onderzoek naar de waardering van WhatsApp onder consumenten in Nederland. Die bevindingen bundelde Job met de resultaten van het wereldwijde TNS Connected Life-onderzoek naar online consumentengedrag. Daaruit destilleerde hij lessen voor het ontwikkelen van een WhatsApp-strategie voor tevreden consumenten.


Bekijk hier de presentatie van Job tijdens de Frankwatching event.


Job was te beluisteren op BNR radio (28-9-2016) vanwege zijn artikel in de CLOU artikel over WhatsApp als webcare-tool voor bedrijven. Het fragment kan je hier beluisteren.

Job deelt zijn bevindingen regelmatig via vakbladen en online platforms.
Social messaging als heilige graal - Vastgoedmagazine
Niet iedereen is toe aan de 'participatiesamenleving' - Eigen beheer
Overheidsprofessionals: aanbestedingen fnuiken innovatie - PM Select
Het vertrouwde nest: gedragsmodellen onderschatten de macht der gewoonte - ClouToday
WhatsApp haalt jongeren over tot deelname online onderzoek - ClouToday
Whatsapp- voor de mondige stedeling - ClouToday


Actuele blogs & artikelen

WhatsApp-contact met bedrijven
Shifts in voting behaviour
Digitaal klantcontact? Zo gaat klant overstag
Volledig digitaal contact wel geaccepteerd bij prijsverlaging
WhatsApp voor klantcontact: zit de consument daar op te wachten?