Case: Sectorinstituut Transport en Logistiek

Tijdens het event Gedrag Ontrafeld lieten we zien hoe we in de praktijk onderzoek doen naar onbewust gedrag. Op dit moment doen we een onderzoek voor Sectorinstituut Transport en Logistiek. We namen onze bezoekers mee in dit innovatieve onderzoekstraject.

                            

De Praktijk 

Voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) voeren we op dit moment onderzoek uit gericht op het bevorderen van veilig werken door vrachtwagenchauffeurs. In dit onderzoek, dat zowel kwalitatief als kwantitatief wordt uitgevoerd, wordt zowel het bewuste als het onbewuste gedrag van vrachtwagenchauffeurs rondom veilig werken in kaart gebracht.  De insights van dit onderzoek worden teruggekoppeld in een activatieworkshop, waarin gezamenlijk met de opdrachtgever interventies worden opgesteld die passen bij verschillende typen vrachtwagenchauffeurs.

Over onze expertise

TNS NIPO houdt zich al een aantal jaren bezig met het thema gedragsbeïnvloeding en helpt organisaties om de juiste interventies te ontwikkelen. Vanuit een breed internationaal netwerk hebben we specifieke expertise opgebouwd, waardoor we onze opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen. Daarbij geeft TNS NIPO u niet alleen de theorie, maar ook de toepassing.
 

Meer weten over gedragsbeïnvloedingonderzoek?


Rick Nijkamp
Expert Gedragsbeïnvloeding
t  (020) 5225 319
e  Rick.Nijkamp@kantarpublic.com