TNS NIPO partner Emerce Engage

Sales, service, loyalty en een stijgende conversie via e-mail, social en web stonden centraal tijdens Emerce Engage op 8 december. Wat er te winnen viel? Nieuwe inzichten rond het effectief gebruiken van data, systemen en klantgegevens. Gepresenteerd door experts, afgewisseld met praktijkcases van collega’s uit het binnen- en buitenland. Judith ten Bokkel en Debby van Adrichem presenteerden er vol trots de 8 belangrijkste trends in online consumergedrag. En met verve.


 

 

Hoe bereik je de Connected Consumer?

Judith ten Bokkel en Debby van Adrichem verzorgden de sessie 8 trends: Hoe bereik je de Connected Consumer? Ze nemen u hierin mee in een steeds veranderende digitale wereld. Wat betekenen de veranderingen voor de consumentbehoeften wereldwijd? Van offline naar online, van Facebook naar Instagram en van Whatsapp naar Snapchat, de connected consumer navigeert constant tussen tal van online werelden. Hoe kun je als marketeer hier optimaal op inspelen? Judith en Debby deelden de acht belangrijkste consumenten trends met u! 

Was u niet in de gelegenheid op 8 december? Dan kunt u in de herkansing tijdens het Marketing & Insights Event op 4 februari!


Voor vragen over Connected life kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Debby of Judith.
 

Judith ten Bokkel
Research Consultant Digital
06 130 53 450
Judith.ten.Bokkel@kantartns.com