Snoepjes met gras-smaak in de voetbalkantine: Behaviour Change met KNVB

Workshop | donderdag 2 februari | Ronde 3 | 12.00 - 12.45 uur
 

Over de presentatie


Gezonde snoepjes met gras-smaak! Oftewel… hoe verleid je kinderen en hun ouders tot een gezondere keuze in de voetbalkantine?

De kwalitatieve onderzoekers van Kantar TNS ontrafelden bewust en onbewust gedrag via observaties, lifelogging, scenario’s en andere kwalitatieve technieken, en hielpen de KNVB zo aan direct bruikbare aanbevelingen. Behaviour Change in de praktijk.

Workshop gemist?

Voor degene die niet bij de workshop konden zijn hebben we de presentatie als PDF beschikbaar gemaakt. Het onderzoek is gedaan door Yvonne Dorkhom van Kantar TNS en Rick Nijkamp van Kantar Public.

Rick Nijkamp is kwalitatief en kwantitatief onderzoeker op het thema gedragsbe├»nvloeding. Rick heeft samen met Yvonne het rapport voor het KNVB-onderzoek geschreven, waarbij hij zijn expertise over gedragsbe├»nvloeding heeft kunnen inzetten. Ook voor andere opdrachtgevers heeft Rick de afgelopen jaren laten zien wat er speelt bij hun doelgroep, ook doelgroepen die moeilijk toegankelijk zijn. Hierbij adviseert hij hoe beleid kan worden gemaakt dat beter aansluit bij de belevingswereld van deze mensen, waardoor ze eerder zijn geneigd hun gedrag te veranderen. Bel Rick op 020 5225 319 of mail naar rick.nijkamp@kantarpublic.com 

Download de presentatie (PDF) >>


 

Over de sprekers


Peter Legters
Peter Legters is projectleider MVO bij de KNVB en verantwoordelijk voor de leefstijlprojecten van de grootste sportbond van Nederland. Zijn doel is de (voetbal)jeugd te stimuleren tot meer bewegen en gezonder eten. Dit betekent veel experimenteren in de praktijk, maar wel altijd met wetenschappelijke inzichten en klantinzichten als basis.
Yvonne Dorkhom 
Yvonne Dorkhom is Expert Consultant Qualitative bij Kantar TNS. Als geen ander weet ze met klantinzichten organisaties te inspireren en aan te zetten tot concrete actie. Yvonne heeft een passie voor retail en kwalitatief onderzoek. In 2014 was ze genomineerd voor de MOAward Bedrijfsonderzoeker van het jaar. Ze werkte toen nog voor haar vorige werkgever PLUS Retail.

 

Meer over het MIE


Kijk voor meer informatie over het MIE en het volledige programma op www.mie.nl