Ontcijfer de unieke KlantCode

Het krachtenveld rond klantrelaties is behoorlijk veranderd de afgelopen jaren. Er is een groeiend aantal klantcontactmomenten door meer kanalen en meer media. Hoe optimaliseert u de Customer Experience van uw klanten in deze veranderende tijd? Hoe gaat u om met de invloed van concurrentie?  


Speciaal voor onze relaties organiseerden wij op 13 mei het gratis seminar:

 

Ontcijfer de unieke KlantCode


Wij hebben een nieuwe visie ontwikkeld op het meten van Customer Experience. De context is hierin belangrijker dan ooit. Focus is essentieel. Waar zitten uw quick wins en de risico’s? U hoeft niet in alles uit te blinken soms is goed, goed genoeg. 


TNS NIPO ondersteunt haar opdrachtgevers bij dergelijke uitdagingen. Tijdens ons seminar deelden AIRFRANCE KLM en Driessen HRM hun ervaringen met u. Bekijk het volledige programma.

Seminar gemist?

Bekijk hier de presentaties van TNS NIPO en AIR FRANCE KLM. Volgende keer zelf aanwezig zijn bij een van onze seminars? Schrijf u in voor de nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogte. 

Meer informatie?

Kijk op onze themapagina KlantCode of lees onze artikelen over Customer Experience. Heeft u vragen over Customer Experience onderzoek? Neem dan contact op met Eric Sondervan via 020 522 57 20 of eric.sondervan@tns-nipo.com