Kantar staat met twee sessies op NIMA Marketing DayHoe kunnen innovatie en experience je helpen jouw merk relevant te houden en te laten groeien in deze digitale tijd, ook als je merk dit van nature niet in het DNA heeft? En hoe maak je je 'Effie' campagne 'affie', tot een orginele en onderscheidende creatie die mensen echt iets laat voelen?

We vertelden het op 20 juni tijdens onze sessies op de NIMA Marketing Day, in De Fabrique te Utrecht.

Merkgroei en hoe innovatie en experience je daarbij kunnen helpen (ook als dat nog niet in je DNA zit)

Kantar publiceerde afgelopen december de BrandZ Top-30 meest waardevolle Nederlandse merken. BrandZ™ identificeert 5 kernelementen die alle sterke en gezonde merken bezitten. Merken die hoog scoren op de factoren purpose, innovatie, communicatie, experience en love zijn domweg succesvoller. Erzsi en Niels legden aan de hand van aansprekende voorbeelden uit hoe innovatie en experience kunnen helpen jouw merk relevant te houden en te laten groeien in deze digitale tijd, ook als jouw merk dit niet van nature al in het DNA heeft.

Meer informatie?

Wilt u de presentatie inzien, kijk dan hier.

Over de sprekers


Niels Bouwman
Niels is ruim zes jaar werkzaam bij Kantar en houdt zich bezig met klantvragen rondom merk, reclame, media en campagne-effectiviteit. Niels leidt het media-effectiviteitsonderzoek binnen Kantar. In 2018 won hij de MOA Award Young Talent of the Year.


Erzsi Eleveld      
Erzsi heeft een passie voor merken: waarom kiezen consumenten voor bepaalde merken en voor andere juist niet? Zij zit twintig jaar in het onderzoeksvak, en door haar jarenlange ervaring bij Coca-Cola en Unilever weet zij als geen ander wat helpt om merken een stevige fundering te geven, en ze te laten groeien.
 

Heb je ‘Affie’ nodig om een Effie te winnen? | 11.00 - 11.40 | Zaalnr. 21

Kun je een Effie winnen zonder een sterke tv-campagne te hebben die ‘Affie’ is: een orginele, onderscheidende creatie die mensen iets laat voelen. Die kijkers raakt. Die met andere woorden affectief is. Een soort Gouden Loekie eigenlijk. Conclusie: ja. dat kan. Je kunt een Effie winnen zonder Affie te zijn. Maar als je campagne Affie is, dan is de kans op effectiviteit wel veel groter. Kantar heeft daarvoor 6 Effie-winnende tv-commercials in eigen beheer getest en deelde de interessante resultaten.

Over de spreker

Rob van Benthem
Rob van Benthem is van een hele brede consumentenonderzoeker een echte reclamespecialist geworden. Hij heeft al bijna dertig jaar ervaring in marketing consultancy en marktonderzoek. Binnen Kantar werkt hij voor leidende merken en top creative agencies in Nederland en het buitenland. 

 

Over NIMA Marketing Day

Op donderdag 20 juni 2019 organiseerden het Nederlands Instituut voor Marketing en MarketingTribune de derde editie van de NIMA Marketing Day voor álle professionals in marketing, communicatie en sales. De rauwe industriële locatie De Fabrique in Utrecht werd op deze lange zomerse dag opgedeeld in 15 tracks: steeds een zaal met capaciteit voor 100 personen. Iedere track behandelt een thema of onderwerp dat door NIMA-marketeers op dit moment van belang wordt gevonden.

Op NMD speelde de weerbarstige marketingpraktijk een hoofdrol. Persoonlijke ontwikkeling en het delen van insights aan de hand van relevante praktijkcases, te midden van andere marketeers die delen en inspireren.