NIMA Marketing Day

Op donderdag 21 juni 2018 organiseerden NIMA en MarketingTribune de tweede NIMA Marketing Day voor iedereen die werkt en leeft in marketing. Dertien thema’s, bijna zeventig presentaties door de mensen áchter de merken. Ook Kantar was hierbij aanwezig en deelde haar kennis over branding, merkgroei, breinpropositie en meer.


MarketingTribune: Kantar over brand assets, merkgroei en disruptie.

Bram van Schaik en Erzsi Eleveld over brand assets merkgroei en disruptieIn aanloop naar de NIMA Marketing Day was in de MarketingTribune een dubbel interview met Bram van Schaik en Erzsi Eleveld te lezen. Lees waarom de meeste topmerken niet meer zijn gegroeid in de afgelopen vijf jaar en wat ze daaraan kunnen door een optimale invulling te geven aan de drie C's, Clarity, Consistency en Communication.Download hier het artikel >>

Over onze sessies

Bram van Schaik sprak tijdens zijn sessie Durf als merk te ontregelen en groei! over distruption en brand growth.

Download hier de presentatie >> 

Consumenten zoeken meer dan ooit naar merken die ergens voor staan. Tegelijkertijd zien we de echte groei bij merken die uniek en trendsettend zijn en de boel weten op te schudden. Iedereen aan de betekenisvolle disruptie dus. En dan is het best handig als je al een sterk merk bent, zo leert een uitgebreide analyse op Kantars database met data over duizenden merken over de hele wereld. Bram deelde hoe je als merk waardevoller kunt worden en je met een duidelijke, onderscheidende merkpropositie de hedendaagse kritisch consument voor je kunt winnen.


Erzsi Eleveld deelde tijdens haar sessie Hoe creëer je directe en relevante merkherkenning? over o.a. brand cues en brand recognition.

Download hier de presentatie >>

Merken met een sterke breinpositie zijn in het voordeel als consumenten op het punt staan een aankoopbeslissing te maken. Sterke merkkarakteristieken zoals slogans, logo’s, kleuren, vormen, verpakkingen of endorsement door een bekende persoonlijkheid zorgen voor positieve associaties en herinneringen met dat merk en versterken de keuze voor dat merk. Maar, waar moet je als merk nu op focussen? Hoe maak je als merk nu een onuitwisbare indruk? En wat maakt jouw merk jouw eigen unieke merk? Erzsi deelde in haar presentatie resultaten gebaseerd op wereldwijd onderzoek en actuele en relevante praktijkvoorbeelden die antwoord geven op deze vragen.

Over de sprekers

Bram-van-Schaik_zwklein-(2).jpgBram van Schaik CEO Kantar Consumer Insights Netherlands
Met meer dan vijftien jaar ervaring in marktonderzoek, helpt Bram organisaties graag met het realiseren van hun marketingdoelstellingen. Bram is in het bijzonder geïnteresseerd in de impact van de digitale evolutie op onderzoek.

 

Erzsi-Eleveld_zwklein.jpgErzsi Eleveld Client Director bij Kantar Millward Brown
Erzsi werkte bij Unilever samen met creatieve bureaus en mediabureaus. Zij merkte dat onderzoekbureaus vaak onvoldoende kennis hadden van het werkterrein van eerder genoemde. Bij Kantar Millward Brown brengt zij daar als Client Director verandering in.