De rol van insights in een agile organisatie

In een tijd waarin veel marketing-, innovatie-, communicatie- en customer experience teams in grote organisaties zich op een ‘agile manier’ gaan organiseren is er momentum om de stem van de klant op een hoogwaardige, snelle en relevante wijze in deze organisaties te brengen.


round table over insights in een agile organisatie

Hoe zorg je dat (customer) insights op de gewenste manier en bij de juiste mensen hun weg vinden in een agile organisatie?

Hoogste tijd dat de marktonderzoeksbranche bestaande conventies doorbreekt en bureaus en de ‘agile organisatie’ op een andere wijze naar onderzoek gaan kijken en het op een andere manier inzetten. Kantar voerde in dit kader expert interviews uit bij grote dienstverlenende organisaties en hieruit kwamen een aantal succesfactoren en uitdagingen naar voren. Deze learnings deelden we met onze relaties tijdens een round table op donderdag 29 maart.

Leer van ABN AMRO

Erica Kroese, Head of Research van ABN AMRO, deelde hoe ze bij de bank een ‘insights engine’ hebben gebouwd, om alle waardevolle kennis over klanten centraal te ontsluiten. En zo de kostbare tijd van hun klanten uitsluitend te gebruiken om nieuwe inzichten te verzamelen.

Ook deelden we tijdens deze round table enkele voorbeelden van hoe je binnen 24 of 48 uur hoogwaardige feedback op kunt halen en gingen we met elkaar in gesprek over de rol van insights bij de lange termijn strategie. Daarnaast bespraken we hoe  de insights expertise wordt georganiseerd in een veranderende organisatie.

Lees ook over de vier principes voor insights in een ‘agile’ organisatie >>

Meer informatie over deze round table?


Frans van der Horst - Director Customer Insights & InnovationFrans van der Horst
Senior Client Director
e Frans.van.der.Horst@kantartns.com
t  06 483 14 070