Connected Car & Mobiliteit

Automerken besteden miljoenen aan de ontwikkeling van toepassingen en diensten voor de Connected Car. Maar lopen de consumenten hier al warm voor? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst?
De ontwikkeling van connected auto’s, de groei van het gebruik van gedeeltelijk of geheel elektrisch aangedreven auto’s en opmars van auto’s die voorzien zijn van eigenschappen die autonoom rijden mogelijk maken, hebben niet alleen implicaties voor automerken.


ConnectedCar.png

Op woensdag 13 december organiseert Kantar TNS samen met Kantar Public een round table over de Connected Car & Mobiliteit in Amsterdam. 

We geven een sneakpreview uit het Connected Car onderzoek; een wereldwijd onderzoek in 13 landen onder 8.500 consumenten die het afgelopen jaar een nieuwe auto hebben aangeschaft en waarin alle grote automerken zijn vertegenwoordigd.

Datum: Woensdag 13 december van 13.30 - 17.30 uur, inclusief borrel
Locatie: Kantar TNS, Grote Bickerstraat 74, Amsterdam
Voor wie: Iedereen die professioneel betrokken is bij connected cars en mobiliteit, vanuit industrie, overheid of toeleveranciers.

De voorlopige opzet van het programma

Dit is een voorlopige opzet, tijden van de presentaties kunnen nog wijzigen.
 
13.30 - 13.45 Inloop en ontvangst
13.45 - 14.00 Welkom
14.00 - 14.30 Vincent Groen van Kantar TNS

Exclusieve sneak preview uit Connected Car. Vincent deelt enkele belangrijke inzichten vanuit consumentperspectief uit het Connected Car onderzoek. Autonoom rijden, Car Sharing en Electrification? Welke voordelen zien zij? Hoe zit het met het vertrouwen in data en technology? 
14.30 - 15.15 Taede Tillema van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid

Taede doet een toekomstverkenning over zelfsturende voertuigen en gaat in op de gevolgen van zelfrijdende voertuigen op het verkeer- en vervoerssysteem in de toekomst. Welke toekomstbeelden zijn reĆ«el en hoe komen we daar? En wat vraagt dat van de drijvende krachten als de burger / consument (voorkeuren / acceptatie / attitude), de industrie (technologische ontwikkelingen) en de overheid (regulering / wetgeving)
15.15 - 15.30 Pauze
15.30 - 16.15  George de Boer van Tom Tom
 
Tom Tom is wereldwijd marktleider op het gebied van navigatie en connectivity. George de Boer is Global Leader of Connected Car en geeft leiding aan de Connected Car initatieven. In zijn presentatie geeft hij een beeld van zowel de automotive integraties als de implicaties die dit heeft voor bijvoorbeeld Fleet owners, Leasemaatschappijen en Rental bedrijven.
16.15 - 17.00 Paneldiscussie met de sprekers van Kantar TNS, Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid en TomTom.
17.00 - 17.30  Afsluiting van de middag en netwerkborrel

Klik hier om u aan te melden. Deelname aan dit evenement is kosteloos.

Meer informatie of vragen over het event?


Vincent Groen
Director Automotive & lid Kantar TNS Automotive Global Steering Committee
m 06 53 64 58 71
Vincent.Groen@kantartns.com

 

Matthijs de Gier 
Client Director Mobiliteit en Leefomgeving
m 06 53 67 36 47
e Matthijs.de.Gier@kantarpublic.com