Vast klantteam goed alternatief voor één contactpersoon

    Klik hier om het orginele artikel te lezen op http://marketingtribune.nl (8 June 2016)
    Persoonlijk contact met de leverancier staat nog steeds op nummer één in B2B. Toch zijn er aanmerkelijke verschillen tussen aanbieders. Bij diensten die vragen om direct handelen bij problemen - denk bijvoorbeeld aan IT- en telecombedrijven - vinden bedrijven persoonlijk contact veel belangrijker dan voor bijvoorbeeld de dagelijkse bankzaken. Voor de bankzaken is de behoefte aan één vaste contactpersoon juist niet groot. De klant vindt het prima daarin bediend te worden door een vast klantteam in plaats van door één vaste contactpersoon. Live chat is daarin heel populair.

    Ieder jaar voeren wij van TNS NIPO samen met SpotONvision een benchmarkstudie uit naar een relevant B2B-thema. Dit jaar was het thema klantfeedback, klantbeleving en customer engagement. We vroegen bedrijven uitgebreid naar het contact met hun zakelijke leveranciers. ‘Hoe houd je met minder fysieke contactmomenten het klantcontact toch persoonlijk? We benchmarkten het klantcontact tussen de verschillende branches. In totaal namen we maar liefst 661 klantrelaties onder de loep. 

    De resultaten maakten we voor het eerst bekend op 17 maart op het B2B Marketing Forum. Dat is natuurlijk de perfecte setting daarvoor met zoveel B2B marketeers bij elkaar! Daarom stond Linda Cornelissen voor de vierde keer op het forum.
    De resultaten van het onderzoek kunt u nu gratis downloaden!