De drie belangrijkste b2b trends voor 2017

  Klik hier om het orginele artikel te lezen op http://www.marketingtribune.nl/ (30 November 2016)

  De laatste jaren wordt ook in b2b de roep om persoonlijke aandacht sterker en sterker. Drie b2b trends voor 2017 moeten een persoonlijk nieuwjaar meer dan mogelijk maken: Lead Generation, Marketing Automation en Multi-/Omnichannel Content Marketing.

  Lead Generation
  1a) Via Google AdWords en Linkedin Ads je doelgroep naar je website trekken en met ‘koekjes verleiden’ oftewel cookie tracking accorderen.
  1b) Webinars en whitepapers inzetten voor lead generation via gratis content. 

  Marketing Automation
  Dit doen vooral bedrijven die een sterke purpose/WHY hebben geformuleerd die volledig in hun DNA merkbaar is en die tijd en geld hebben geïnvesteerd in het tweeken van de technologie die dat mogelijk maakt. 

  Multi-/Omnichannel Content Marketing
  Fluister je klant de dingen in die hij wil horen. Wat heb je te bieden?

  Benchmarkstudie
  Ieder jaar voert Kantar samen met SpotONvision een benchmarkstudie uit naar een relevant B2B-thema. Dit jaar was het thema klantfeedback, klantbeleving en customer engagement. We vroegen bedrijven uitgebreid naar het contact met hun zakelijke leveranciers. ‘Hoe houd je met minder fysieke contactmomenten het klantcontact toch persoonlijk? We benchmarkten het klantcontact tussen de verschillende branches. In totaal namen we maar liefst 661 klantrelaties onder de loep. 

  De resultaten maakte Linda Cornelissen van Kantar voor het eerst bekend op 17 maart op het B2B Marketing Forum. De perfecte setting met zoveel B2B marketeers bij elkaar! 
  De resultaten van het onderzoek kunt u nu gratis downloaden!