BV Nederland waar is jullie gouden randje?

  Klik hier om het orginele artikel te lezen op www.marketingtribune.nl (11 October 2016)

  In landen waar ananas groeit, is het de gewoonte dat je ananas aanbiedt aan je gasten, omdat het zowel goed is voor de dorst als voor de lekkere trek. Een complete treatment. Wat mij betreft is het de hoogste tijd dat Nederlandse bedrijven hun klanten een soortgelijk ananas-geniet-moment gaan aanbieden.​


  Vorig jaar vroegen we ruim 600 zakelijke beslissers, werkzaam in het (groot) MKB, of zij wel eens door een leverancier verrast waren. Slechts één op de zes beaamde dit. Diensten waarin human capital het belangrijkste asset is, doen het beter. Accountantskantoren en uitzendbureaus verrasten twee keer zo vaak hun klanten. Leveranciers van IT-software en energie daarentegen lijken hun klanten zelden te verrassen. Tip! Van verse ananas of hip fruitwater zullen jullie klanten zeker genieten!

  Benchmarkstudie
  Ieder jaar voert Kantar samen met SpotONvision een benchmarkstudie uit naar een relevant B2B-thema. Dit jaar was het thema klantfeedback, klantbeleving en customer engagement. We vroegen bedrijven uitgebreid naar het contact met hun zakelijke leveranciers. ‘Hoe houd je met minder fysieke contactmomenten het klantcontact toch persoonlijk? We benchmarkten het klantcontact tussen de verschillende branches. In totaal namen we maar liefst 661 klantrelaties onder de loep. 

  De resultaten maakte Linda Cornelissen van Kantar voor het eerst bekend op 17 maart op het B2B Marketing Forum. De perfecte setting met zoveel B2B marketeers bij elkaar! 
  De resultaten van het onderzoek kunt u nu gratis downloaden!