B2b-klant meer geld over voor persoonlijk contact

  Klik hier om het orginele artikel te lezen op http://marketingtribune.nl (20 July 2016)

  Elkaar fysiek ontmoeten geldt nog steeds als het meest favoriete zakelijke contactkanaal. Op zich geen spectaculair nieuws. Wél opvallend is dat de klant het prima vindt om af te spreken bij de leverancier. Sterker nog, in ons onderzoek Klantcontact in B2B 2016 zien we dat de klant zelfs liever bij de leverancier afspreekt.

  Direct persoonlijk contact kost wel meer mankracht en dus geld. Ondernemend Nederland is zich daar meer van bewust dan je misschien zou denken. We vroegen bedrijven of zij bereid zijn meer te betalen voor persoonlijk contact met hun leverancier. Maar liefst 37 procent van de bedrijven is bereid daar meer geld voor neer te leggen. 

  Benchmarkstudie
  Ieder jaar voert TNS NIPO samen met SpotONvision een benchmarkstudie uit naar een relevant B2B-thema. Dit jaar was het thema klantfeedback, klantbeleving en customer engagement. We vroegen bedrijven uitgebreid naar het contact met hun zakelijke leveranciers. ‘Hoe houd je met minder fysieke contactmomenten het klantcontact toch persoonlijk? We benchmarkten het klantcontact tussen de verschillende branches. In totaal namen we maar liefst 661 klantrelaties onder de loep. 

  De resultaten maakten we voor het eerst bekend op 17 maart op het B2B Marketing Forum. Dat is natuurlijk de perfecte setting daarvoor met zoveel B2B marketeers bij elkaar! Daarom stond Linda Cornelissen voor de vierde keer op het forum.
  De resultaten van het onderzoek kunt u nu gratis downloaden!