Blogs & artikelen

Voorspelling: de 2020-trend die zal beklijven is dat bedrijven duurzaamheid meer waarmaken in hun klantbeleving – en daar aandacht voor vragen. Vaak geeft mij dit een dubbel gevoel. Als je hiermee gaat adverteren, denk ik gelijk aan die Youp van ’t Hek-grap uit de vorige eeuw: 'Wij van Unilever geven heel graag geld aan dit goede doel, want wij van Unilever vinden dat heel gewoon. Had ik al gezegd dat ik van Unilever ben?'

Met een tik op je telefoon de beurs op en je aandelen volgen of verkopen: er zijn steeds meer apps en online tools waarmee je zelf kunt beleggen. Nu de spaarrente steeds verder zakt, zien aanbieders zoals banken dat online beleggen populairder wordt.

Het nieuwe decennium begon voor mij op Mauritius, een schitterend eiland in de Indische oceaan. Tijd voor dat goede gesprek, mooie belevenissen en een goed voornemen. In deze column hoop ik je te overtuigen met mij mee te doen met dat ene simpele voornemen: geef en beleef!

Nieuw onderdeel dit jaar in het Brandz Top 30-onderzoek van Kantar en WPP is de top-30 van mediamerken in Nederland. Er is gekeken naar zowel nationale als internationale mediamerken. Brand Expert Emmy Brand van Kantar geeft een toelichting.

Een pleidooi voor bewust bezorgbeleid op 3 thema’s – door bedrijven en consumenten.

Ondanks ambities, mooie plannen en goede resultaten in het verleden, zien we dat veel merken moeite hebben om wat wij het ‘momentum’ noemen vast te houden. Onlangs vergeleken we de groeicurve van maar liefst 3.900 merken over een periode van drie jaar. Slechts heel weinig merken slagen erin groei vast te houden. Hoe komt dat toch?

Digitale banken, ze zijn klein, nieuw en boven alles digitaal. Ze beloven een revolutie in de bankwereld, met al hun nieuwe diensten – waar je uiteraard wel wat extra voor betaalt. Maar de grote banken kunnen het kunstje nadoen.

Het inzetten van beproefde brand assets kan je merk een enorme voorsprong geven; consumenten herkennen je merk niet alleen meteen, ze hebben er ook al een beeld en gevoel bij. Koester je brand assets!

Laatst was ik bij een grote opdrachtgever. Ze waren pas verhuisd naar een schitterend nieuw pand dat volledig ontworpen was met beleving in gedachten.

Grenzeloos genieten. Hartverwarmende rituelen, verkwikkende belevenissen en inspirerende ervaringen. Niels Berndsen deelt in CustomerFirst wat je kunt leren van een welnessweekend in Thermen Bussloo. 

Displaying results 1-10 (of 140)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|